Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

NVBS Winkel

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links

Vereniging

Assortiment

In onze webwinkel kunt u terecht voor:

NVBS Winkel

Klik hier voor de NVBS webwinkel.

Welkom bij de NVBS Winkel in Amersfoort. Bij de NVBS Winkel kunt u terecht voor een uitgebreid assortiment aan:
- boeken,
- tijdschriften,
- DVD′s.

Daarnaast kunt u bij ons snuffelen in een ruim assortiment aan foto's en tweedehands artikelen.

Verder kunt u in de winkel terecht voor:
 • inbindwerk van tijdschriften,
 • oude jaargangen (vanaf 1960) van Op de Rails,
 • verzamelbanden voor Op de Rails,
 • aan- en verkoop van tweedehands artikelen,
 • een zoekopdracht naar tweedehands artikelen (per e-mail)
 • cadeaubonnen ter besteding bij de NVBS Winkel.

De NVBS kalender 2019 is een tweewekelijkse kalender. Formaat A4, liggend met 27 blz. Opgehangen (= opengeklapt met ringband in het midden) heeft u per 14 dagen een motief met grote foto op A4 formaat bovenaan. Op het kalendariumblad daaronder wordt een beschrijving gegeven van de grote foto. Bovendien zijn hier twee of meer foto’s toegevoegd die een relatie hebben met het motief van die twee weken. Deze kalender wordt met Op de Rails van september aan alle NVBS-leden gratis toegezonden. Deze interessante kalender is een eigen uitgave van de NVBS en voor iedereen te bestellen.

Binnen Nederland voor €12,50, voor buitenland op aanvraag.Zie de webshop, het bestelnummer is 0800-2019

Laatste Nieuws

Uitverkoop 19 januari 2019

Jaarlijkse UITVERKOOP

Zaterdag 19 januari is er in de winkel de jaarlijkse uitverkoop. Dan kunt u koopjes jagen. Een aantal nieuwe boeken en DVD′s is met aantrekkelijke korting te bemachtigen, variërend van 20% tot soms 50%. De korting is op het artikel aangegeven.

Nieuwe DVD′s allemaal 15% (behalve aanbiedingen)

Ook dit keer zijn tweedehands boeken en DVD’s inbegrepen, hier geldt een standaardkorting van 20%. Foto′s en tijdschriften doen niet mee.

30 december 2018 Ruilbeurs in Amersfoort NVBS Centraal

Let op dit is een zondag

Op de een na laatste dag van het jaar organiseert de winkel een Ruilbeurs in de verenigingsruimte (NVBS Centraal) te Amersfoort. Boeken, curiosa en tweede hands artikelen waaronder Modeltreinen.

Let op: dit is in tegenstelling van de normale zaterdag op de zondag 30 december 2018. Ook de bibliotheek is open. Openingstijden van 12:00 uur tot 16:00 uur

Gewijzigde (ruimere!) Openingstijden Winkel (donderdagavondopening)

Openingstijden verkoop op donderdagavond vanaf september 2018 nogmaals gewijzigd!

Vanaf 1 januari 2018 zijn de openingstijden van de avondverkoop (derde donderdagavond van de maand) voor proef gewijzigd. Om onze klanten die per trein komen nog beter van dienst te zijn, zal de opening in het najaar zodanig aangepast worden dat u ons ons dan altijd gedurende de voordeeluren kunt bezoeken. We gaan dan in de loop van de middag al open.

De nieuwe tijden vanaf donderdag 18 oktober zijn: 15.00 tot 20.00 uur

Bestellen

U maakt het ons gemakkelijk wanneer u bestelt in de NVBS-webwinkel op www.nvbswinkel.com. Betaling kan daarbij via iDEAL of eigen bankoverschrijving. Vermeld bij bankoverschrijving ons 4-cijferig ordernummer. U kunt ook bestellen door per artikel het bedrag over te maken op IBAN: NL14 INGB 000 000 90 80 en BIC INGBNL2A ten name van NVBS Winkel met vermelding van het artikelnr. Sinds de invoering van het IBAN nummer geeft de bank niet meer uw adresgegevens door. Dat betekent veel extra werk voor onze vrijwilligers, kans op fouten en voor u, vertraging in de afhandeling. We verzoeken u daarom om bij iedere bestelling op de overschrijving uw lidmaatschapsnummer en het complete afleveradres te vermelden.


Bestellingen vanuit het buitenland uitsluitend in Euro’s. Bij betaling in Euro’s binnen de EU zijn er geen extra bankkosten, anders plus € 9,00 bankkosten.

Verzendkosten buiten Nederland, maar binnen Europa: € 13,00.

Verzendkosten naar een adres buiten Europa: op aanvraag.

Informatie en klachten

Informatie en klachten

Bij de NVBS Winkel zijn ongeveer dertig medewerkers actief. Ieder heeft een eigen taak en heeft daardoor slechts een gedeelte van het assortiment boeken, DVD′s en dergelijke of administratie in zijn beheer. Daarom vragen wij uw begrip er voor dat beantwoording van vragen of het reageren op opmerkingen enige tijd in beslag kan nemen. Wij zullen u echter wel bevestigen dat wij uw bericht hebben ontvangen.

Informatie kan worden verkregen hetzij
 • Schriftelijk: NVBS Winkel, Postbus 1384, 3800 BJ Amersfoort of
 • per e-mail: nvbswinkel@nvbs.com
 • Telefonisch (alleen tijdens openingstijden): (033) 4621890.
 • Voor artikelen die niet in voorraad zijn en buiten Europa moeten worden besteld, geldt in het algemeen een levertijd van circa drie maanden.

  Spaarpunten

  NVBS-leden die aankopen in onze winkel doen kunnen spaarpunten verzamelen op basis van hun geldige lidmaatschapskaart. De punten worden via de kassa automatisch bijgehouden en het aantal afgedrukt op de kassabon. Dit geldt alleen voor aankopen in de winkel in Amersfoort en niet op buitenlocaties of bij girale bestellingen.

  Hoe werkt het?

  Een spaarpunt wordt toegekend voor elke € 25,- (of een veelvoud daarvan) die het totaal van de kassabon aangeeft *1). De grenzen zijn hard: € 24,95 levert geen punten op, € 100,05 4 punten. Is uw puntensaldo 15 of hoger, dan kunnen spaarpunten uitsluitend met een nieuwe aankoop in de winkel verzilverd worden, via een tegenwaarde van € 1,- per spaarpunt.

  *1) Geen spaarpunten worden toegekend als er sprake is van:

  - Afgeprijsde artikelen of een andersoortige korting

  - Speciale aanbiedingen

  - Inbindwerk

  - Artikelen die herkenbaar hiervan zijn uitgezonderd

  Bij beëindiging van het lidmaatschap vervallen eventueel overgebleven spaarpunten.

  Deze regeling kan, indien noodzakelijk, op elk gewenst moment door het bestuur van de winkel worden aangepast of beëindigd.

  Contact

  E-mail

  nvbswinkel@nvbs.com

  Postadres

  Stationsplein 43 -2
  3813LE Amersfoort

  Telefoon

  033-4621890
  (tijdens openingstijden)

  Openingstijden Winkel NVBS Centraal

  De winkel in NVBS Centraal is geopend op de eerste, derde en bij voorkomen vijfde zaterdag van de maand van 12.00 tot 16.00 uur en op de derde donderdagavond van 15.00 tot 20:00 uur.

  De eerstvolgende openingsdagen zijn:

  Aanwezigheid beurzen en manifestaties

  De NVBS Winkel is - in samenwerking met P&R van de NVBS - geregeld aanwezig op beurzen, manifestaties of open dagen op railgebied.

  Er zijn momenteel geen evenementen gepland.

  Foto bij expositie/beurs

  Locatie

  De NVBS Winkel is gevestigd in het complex van station Amersfoort, Stationsplein 43 -2. U vindt de locatie aan de stadszijde van de hoofduitgang. Komt u met de trein, neem dan de uitgang links in de stationshal en dan bij nr. 43 naar binnen en aanbellen. U kunt met de trap of lift naar etage -2.

  De winkel is ook bereikbaar met veel stads- en streekbuslijnen.
  • Stadslijnen 1-7, 10-12
  • Streeklijnen 52, 56, 70, 74, 76-78, 80, 82, 101S, 102S, 103, 112

  Toegang

  De winkel is toegankelijk voor NVBS-leden op vertoon van een geldig bewijs van lidmaatschap. Ook leden van de Nederlandse Vereniging van Modelbouwers (NVM) en de Deutsche Gesellschaft für Eisenbahngeschichte (DGEG) hebben op vertoon van hun lidmaatschapskaart toegang tot de NVBS Winkel.

  Bestuur

  Bij de NVBS Winkel zijn ongeveer 30 leden actief als medewerker.

  Het bestuur bestaat uit de volgende personen:
  • K.T. (Karel) Hoorn (beheerder)
  • P.E. (Paul) Muré (secretaris)
  • R.J.A. (Rob) Brood (penningmeester)
  • P.J.W.M. (Peter) Doove (activiteiten)
  • L.J.G. (Leo) Zilverentant (tweedehands)