Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Collectie documentatie tramwegen Nederland en vroegere koloniën

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links

Verzamelingen

Foto's

Algemeen

Collectie documentatie tramwegen Nederland en vroegere koloniën


Deze collectie bevat een zeer gevarieerde hoeveelheid materiaal. Van sommige trambedrijven is er bijzonder veel aanwezig, van andere vrijwel niets. Zo zijn er tramdienstregelingen, zij het verre van volledig. Verder veel door de bedrijven uitgegeven folders en aanverwante parafernalia, natuurlijk vooral afkomstig van de drie stadstrambedrijven uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam.

Voorts een zeer grote hoeveelheid door W.A. Askamp overgeschreven krantenberichten, voornamelijk uit Haagse en Arnhemse dagbladen; correspondentie van tramwegbelangstellenden uit de oertijd van onze vereniging; grote delen van de verzameling NZH-zaken van G.J. de Swart; de documentatie die door H.J.A. Duparc is bijeengebracht (waarbij ook Nederlands-Indië redelijk is vertegenwoordigd, naast een overstelpende hoeveelheid Amsterdams materiaal).

Hebt u belangstelling voor een bepaald bedrijf, neem dan voor u naar Amersfoort reist eerst contact op met de beheerder om enig idee te krijgen over wat u aldaar kunt aantreffen. Bij een onaangekondigd bezoek aan de archiefruimte in Amersfoort is meestal geen gelegenheid om op specifieke vragen in te gaan.

Aan het maken van inventarissen van belangrijke onderdelen van de collectie wordt gewerkt. Gereed is:
Inventaris tram Amsterdam: AOM-GTA-GVBA
Inventaris tram Den Haag

Foto's


Contact

E-mail

documenttram@nvbs.com

Beheerder

Dirk Eveleens Maarse
Tel: 026-3217883

Foto's