Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Bibliotheek

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links

Bibliotheek
(*) Alleen voor leden

Informatie

Foto's


Catalogus

De catalogus vormt een weergave van de collectie boeken, tijdschriften, dienstvoorschriften en dvd's. Er verschijnt maandelijks een nieuwe versie inclusief de nieuwste aanwinsten. De catalogus wordt bijgehouden in een database en kan hier en in de bibliotheek geraadpleegd worden. Er kan gezocht worden op ondermeer titels, losse woorden uit de titel, auteurs en trefwoorden. De medewerkers helpen U er graag mee.

Mededelingen

30 december 2018 Ruilbeurs in Amersfoort NVBS Centraal

Letop: Dit is een zondag

Op de een na laatste dag van het jaar organiseert de winkel een Ruilbeurs in de verenigingsruimte (NVBS Centraal) te Amersfoort. Boeken, curiosa en tweede hands artikelen waaronder Modeltreinen.

Let op: dit is in tegenstelling van de normale zaterdag op de zondag 30 december 2018. Ook de bibliotheek is open. Openingstijden van 12:00 uur tot 16:00 uur

Bibliotheek

Enkele jaren na de oprichting van de NVBS is de vereniging gestart met het opbouwen van een bibliotheek. Ging het in eerste instantie om een 30tal boeken, thans is de bibliotheek uitgegroeid tot ruim 23.000 boeken/DVD′s en ruim 3.500 tijdschriftbanden. De collectie bevat boeken over spoor- en tramwegen en het bijbehorende materieel van over de hele wereld in ruim 35 talen. Er is een flinke collectie naslagwerken en de bibliotheek heeft abonnementen op een aantal binnenlandse en buitenlandse tijdschriften. Daarnaast heeft de bibliotheek een groot aantal dienstregelingen van buitenlandse spoor- en trammaatschappijen.
Dit alles voor alle belangstellende in te zien en door leden te lenen in NVBS-Centraal te Amersfoort. De bibliotheek is open elke donderdagmiddag, de eerste, derde en vijfde zaterdagmiddag en de derde donderdagavond van de maand.

Aanwinsten

Nieuw in Bibliotheek

Kijk hiervoor op de website van NVBS Actueel.

Foto's

Contact

E-mail

bibliotheek@nvbs.com

Postadres

NVBS Bibliotheek,
Postbus 1384, 3800 BJ Amersfoort

Telefoon

Tel: 033-4615871 (alleen tijdens openingstijden)

Openingstijden Bibliotheek NVBS Centraal

De openingsdagen in de komende periode van de Bibliotheek zijn:

Bereikbaarheid

De bibliotheek is gevestigd in "NVBS-Centraal", de centrale vestiging van de NVBS in station Amersfoort. Het bezoekadres is: Stationsplein 43, uitgang aan de stadszijde van het station, linksaf en dan bij nummer 43 naar binnen en aanbellen.
Deze plek is uiteraard per trein vanuit alle richtingen gemakkelijk te bereiken, en ook met alle buslijnen die het station Amersfoort als eindpunt hebben.
Gratis parkeerruimte is in deze omgeving vaak moeilijk te vinden; betaalde parkeerruimte is er voldoende.

Lenen en Leentarief

Alleen boeken en ingebonden tijdschriften die in de catalogus zijn opgenomen, worden tegen een vergoeding uitgeleend aan leden van de NVBS en de NVM (Nederlandse Vereniging van Modelbouwers) op vertoon van een geldig lidmaatschapsbewijs. De meeste titels zijn uitleenbaar. Leners staan in voor een goede behandeling; bij schade of verlies is volledige vergoeding verplicht.

De leentarieven zijn:
•Boeken en gebonden Tijdschriften per stuk: € 1,50 per twee maanden.
•CD′s en DVD′s per stuk: € 1,50 per twee maanden.

Overschrijding van de leentermijn: € 1,- per (gedeelte van een) maand.

Gratis verlengen met 2 maanden is mogelijk binnen de oorspronkelijke uitleentermijn via telefoon of email.

Boeken en DVD kunnen per post ingeleverd worden. Neem daarvoor per email contact op met de bibliotheek.

Bestuur

Bestuur

- Voorzitter: Rutger Ruempol
- Vice-voorzitter: Leo Riesthuis
- Secretaris: Erik de Jongh
- Bibliothecaire zaken: Gerhard Riesthuis
- Penningmeester: Vacant