Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Activiteiten

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Links


Activiteiten

Algemeen

Activiteiten

Naast onder andere Op de Rails, een bibliotheek, een grote collectie documentatie en foto′s en een winkel vinden er bij de NVBS de nodige activiteiten plaats. Deze activiteiten zijn als totaal overzicht te vinden in onze activiteitenagenda.

Presentaties

Door het gehele land worden er bij de afdelingen, maar ook vaak op losse basis, presentaties gehouden over spoorse onderwerpen.

Excursies en Reizen

Excursies en reizen worden meestal door de Stichting NVBS-Excursies (SNE) georganiseerd, het reisbureau van de NVBS. De SNE organiseert voor de leden van de NVBS spoor- en tramexcursies in binnen- en buitenland. De excursietraditie gaat terug tot 1931 en heeft geleid tot een aantal vaste ééndags excursies, zoals de Koninginnedagrit en de Oliebollenrit. Over de landsgrenzen heen zijn de winterreis, het Schönes Wochenende bij de oosterburen en de treinvakantiereis al jaren een begrip. Ook Afdelingen organiseren zo nu en dan excursies voor alle leden van de NVBS (naast de eigen afdelingsactiviteiten).

Modelbouw

Ook voor modelbouw kunt u terecht bij de NVBS. De afdeling modelbouw in Den Haag (Loosduinen) organiseert rij- en praatavonden in de clubruimte, meestal in het kader van een thema.
Thema's zijn onder andere soorten vervoer en soorten materieel, waarbij het buitenland niet wordt overgeslagen.

Verslagen

Voor verslagen van reizen, excursies en andere activiteiten van de vereniging kan hier verder gekeken worden.

Railagenda (binnen- en buitenland)

Voor overige activiteiten op het gebied van spoor - en tramwegen zie bijgaand overzicht .