Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen

Portal

Login

Lidnummer:
Wachtwoord:
Wachtwoord vergeten of eerste login? haal uw wachtwoord op.
Geen lid? Word lid.
Vragen? Mail de helpdesk.

Nieuwsbrief

Het novembernummer van NVBS Actueel

Het is november. De V zit in de maand: de V van goede voornemens. Misschien is het daarom een idee om de presentatie van het reisprogramma 2019 van SNE bij te wonen, op zaterdag 1 december. Maar gewoon zelf je plan trekken kan natuurlijk ook. Laat je bijvoorbeeld inspireren door de tips van Frits van Buren en Paul van Baarle. Een nieuwe rubriek is het Spoorraadsel. Het Spoorwegmuseum heeft of krijgt regelmatig vragen waarop het geen antwoord heeft. Het moet raar lopen als er binnen de NVBS niet iemand is die zo’n vraag wel kan beantwoorden. Verder in deze nieuwsbrief het gebruikelijke interessante nieuws over activiteiten van de NVBS, aangevuld met tips over boeken en andere wetenswaardigheden. Ook de populaire zoekplaatjes ontbreken natuurlijk niet. Een abonnement op NVBS Actueel is gratis, ook voor niet-leden. Om je aan te melden en om alle tot nog toe verschenen nummers te lezen kijk op nvbs-actueel.com.

Sitemap

Klik hier voor een overzicht van alle links op onze website.

Winkel

De winkel is voor het laatst bijgewerkt op 22 juli 2020.

Vereniging actueel

Meer op de pagina Updates.

Railagenda (binnen- en buitenland)

Voor overige activiteiten op het gebied van Spoor- en tramwegen zie bijgaand overzicht .

Ook de site van Spooragenda geeft veel wetenswaardigheden.

ANBI


Stichting NVBS Railverzamelingen

Disclaimer

Lees onze disclaimer.

Mededelingen

Dit is de oude/archief site van de NVBS, kijk voor de nieuwe op nvbs.com

Voor de Digitale Collecties leden en niet-leden (Beeldbank, Railatlas en Filmarchief) kijk op nvbs.com. Op deze site vervallen deze collecties per september 2020.


30 december 2018 Ruilbeurs in Amersfoort NVBS Centraal

Letop: Dit is een zondag

Op de een na laatste dag van het jaar organiseert de winkel een Ruilbeurs in de verenigingsruimte (NVBS Centraal) te Amersfoort. Boeken, curiosa en tweede hands artikelen waaronder Modeltreinen.

Let op: dit is in tegenstelling van de normale zaterdag op de zondag 30 december 2018. Ook de bibliotheek is open. Openingstijden van 12:00 uur tot 16:00 uur

!!! Op de Rails !!!

Als gevolg van problemen bij de verzending wordt Op de Rails 2018-12 pas vanaf dinsdag 18 december bij de leden bezorgd. Onze excuses voor het ongemak.

NVBS Kalender 2019 is beschikbaar

De NVBS kalender 2019 is een tweewekelijkse kalender. Formaat A4, liggend met 27 blz. Opgehangen (= opengeklapt met ringband in het midden) heeft u per 14 dagen een motief met grote foto op A4 formaat bovenaan. Op het kalendariumblad daaronder wordt een beschrijving gegeven van de grote foto. Bovendien zijn hier twee of meer foto’s toegevoegd die een relatie hebben met het motief van die twee weken.

Deze kalender wordt met Op de Rails van september aan alle NVBS-leden gratis toegezonden. Deze interessante kalender is een eigen uitgave van de NVBS en voor iedereen te bestellen. Binnen Nederland voor €12,50, voor buitenland op aanvraag.

Zie de webshop, het bestelnummer is 800-2019

Agenda

Contact

Contact opnemen met de NVBS ?

Mail ons op info@nvbs.com of bel naar 0334614825 (er is niet altijd iemand aanwezig om de telefoon aan te nemen). Of kijk hier voor een lijst van verenigings-emailadressen.

Ons maandblad

2018 - Nr. 12 (December)
  • 65 jaar geleden: de NS in 1953
  • Wisseling van de wacht
  • Trams in Frankrijk (vervolg)
  • De spoorweg De Bilt – Zeist

Verslagen

29 sept 2018:
Sporen uit het verleden 19: de GTW
In totaal 68 tramliefhebbers lieten zich de spoorzoekersexcursie naar de restanten van de GTW in de Achterhoek niet ontgaan, onder hen Frank Hoogenboom. Zie het verslag.


24 aug 2018:
Langs de Engelse zuidkust
Aan het einde van de lange zomer togen 37 NVBS’ers naar de zuidkust van Engeland voor een ontspannen programma met veel stoom. Zie het verslag.


14 jun 2018:
Ferrovie Méditerranée 2.0
In de tweede helft van juni heeft de SNE Sicilië en het noordelijk deel van Italië verkend, 38 deelnemers en reisleider Geert Gorissen kijken daar met genoegen op terug. Zie het verslag.


27 apr 2018:
Koningsdag 2018: rondrit met de 766
Op 27 april 2018 was Hondekopvier 766 gevuld met circa 180 belangstellenden die deelnamen aan de Koningsdagrit. Reisdoelen waren onder meer drie voetbalstadions, zo meldt Edward Bary. Zie het verslag.


8 apr 2018:
Verre Reis Iran
In april heeft de SNE met een tweeweekse reis het gastvrije Iran bezocht. Peter de Winter ging mee en noteerde vele wetenswaardigheden. Ook fraaie foto’s zijn van zijn hand. Zie het verslag.


7 apr 2018:
Sporen uit het Verleden 18: de Haarlemmermeer
Een volle bus en 60 enthousiaste deelnemers. Het spoorzoeken blijft liefhebbers trekken, ook tussen Haarlem en Boskoop op 7 april. Frank Hoogenboom was er bij. Zie het verslag.